image update

Dreptul cosmeticii: Tot ce trebuie să știi pentru o afacere din Industria de Înfrumusețare și a Îngrijirii Personale


Există această ramură de drept?

Da și nu.

De fapt, am putea spune că ea se află într-un plin proces de evoluție și de implementare.  Statistici la nivel global indică sume încasate în număr impresionant în ceea ce privește industria de health and beauty, care valorează nu mai puțin de 511 miliarde de dolari.

Chiar și în legislația românească, îngrijirea personală și metodele de înfrumusețare sunt deja lucruri la ordinea zilei pentru majoritatea dintre noi.

Dreptul cosmeticii poate incorpora acele aspecte legale ce trebuie cunoscute atât de clienți, cât și de prestatorii de servicii în domeniul înfrumusețării și al îngrijirii personale.

Motiv pentru care ne-am propus să aducem puțină claritate cu privire la aspectele juridice ale acestei industrii pentru antreprenorii care doresc să pornească o afacere în acest domeniu.

În următoarele rânduri vei găsi detalii despre relațiile dintre client și prestator de servicii, despre potențialele litigii din acest domeniu și cum pot fi ele evitate, despre codurile CAEN potrivite, despre reclamații, soluționarea acestora și care este diferența între o reclamație și o reacție nemulțumitoare.

Iar dacă te întrebi ce-i motivează pe tinerii antreprenori să pornească o afacere în acest domeniu, citește articolul până la final.

photo representing a hair salon


1. Relațiile dintre client și prestatorul de servicii: Ce fel de relații se stabilesc și care este legislația aplicabilă?


Ceea ce se stabilește de fapt între client și prestatorul de servicii este un contract de antrepriză, acest tip de contract fiind definit în Codul Civil, prin

Art. 1851, alin 1: Prin contractul de antrepriză, antreprenorul se obligă ca, pe riscul său, să execute o anumită lucrare, materială ori intelectuală, sau să presteze un anumit serviciu pentru beneficiar, în schimbul unui preț.


Un aspect important de avut în vedere este Protecția consumatorului - un mijloc pus la îndemâna tuturor consumatorilor, inclusiv a beneficiarilor de servicii de îngrijire și igienă personală.

Protecția consumatorului poate fi privită ca o garanție a faptului că drepturile acestora nu sunt în pericol de a fi lezate.

La nivel european, Directiva (UE) 2020/1828 împreună cu proiectul Consumer Pro la inițiativa Comisiei Europene reprezintă două exemple cu privire la mijloacele de protecție a consumatorului realizate prin înalte standarde europene.

  • Directiva (UE) 2020/1828 privind acțiunile în reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor și de abrogare a Directivei 2009/22/CE urmează a fi transpusă în legislația românească până la 25 decembrie 2022, fiind ulterior aplicabilă începând cu 25 iunie 2023.

La nivel național, Ordonanța 21/ 1992 privind protecția consumatorilor cuprinde reglementări asupra vieții, sănătății și securității unui consumator, asupra corectei informări, educări și a intereselor economice ale acestuia.

Totodată, în ajutorul consumatorului care se consideră lezat într-un drept al său vine și Ordonanța de urgență 34/2014 ce vizează drepturile consumatorilor din cadrul contractelor încheiate cu profesioniști (n.a prestatori de servicii), care a transpus în legislația națională Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor.


2. Litigii în industria de sănătate și a înfrumusețării: Ce aspecte le pot cauza și cum pot fi evitate de către prestatorul de servicii?


  • Înființarea și funcționarea legală a agentului economic

La solicitare, acesta trebuie să prezinte de îndată toate documentele și anexele ce atestă faptul că  a fost legal înființat și că își desfășoară activitatea conform standardelor impuse de legislația în vigoare la momentul solicitării. Alte autorizații ce trebuie obținute în acest sens sunt cea privind protecția muncii, autorizația de mediu și autorizația sanitară.

  • Calificarea și competența profesională

Prestatorul de servicii trebuie să facă dovada dobândirii calificărilor și competențelor profesionale necesare pentru a putea oferi servicii de sănătate și înfrumusețare împreună cu alegerea formei de organizare într-una din formele prevăzute de Legea nr. 31/1990, precum și alegerea potrivită a codului CAEN sunt alte căsuțe de bifat atunci când dorești să-ți construiești o afacere în acest domeniu.

  • Serviciul prestat

Prezentarea serviciului trebuie să fie făcută de așa natură încât să fie pe înțelesul unui consumator mediu, cuprinzând o descriere amănunțită, onestă și cu indicarea corectă a prețului, a duratei și a oricăror alte aspecte ce l-ar putea face pe consumator să nu cumpere serviciul respectiv.

  • Spațiul în care se desfășoară activitatea

Spațiul desfășurării activității trebuie să fie special destinat procedurii ori serviciului ce urmează a fi prestat și să respecte normele sanitare, de protecție împotriva calamităților naturale, cum ar fi incendii, inundații, cutremure, actualmente să asigure limitele necesare de distanțare socială și a celorlalte măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

  • Respectarea normelor de igienă

Este obligatorie respectarea normelor de igienă impuse de lege, atât în privința utilajelor și aparatelor utilizate pentru prestarea serviciului, dar și în privința produselor cosmetice folosite în cadrul proceselor de înfrumusețare, a calității acestora, a termenului lor de expirare și multe alte aspecte ce se regăsesc în prevederile cuprinse de Ordonanța de urgență nr. 2/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

  • Aspecte ce vizează siguranța

Fiecare prestator de servicii economice fiind obligat să aibă în incinta locului unde își desfășoară activitatea o trusă medicală, mijloace PSI - pentru stingerea incendiilor.


3. Codul CAEN: Care este codul potrivit pentru business-ul tău?


În ceea ce privește alegerea corectă a codului CAEN, iată aici lista celor ce vizează acest domeniu:

  • Codul CAEN 9602 Coafură și alte activități de înfrumusețare

Ce cuprinde: Acesta are o plajă largă de acoperire, cuprinzând diverse proceduri și tehnici de înfrumusețare, de la un simplu coafat ori tuns, adresat atât femeilor, cât și bărbaților, până la terapii prin masaj, prin ritualuri intense de aromaterapie realizate cu diverse produse prețioase (nămol, sulf, uleiuri esențiale).

Important: De menționat este faptul că această clasă exclude confecționarea de peruci, conform codului 3299.

Da, există o corelație între aceste două clase.

Știai că… majoritatea saloanelor de înfrumusețare donează părul rămas în urma procedurilor efectuate pentru clienți unor fundații ori asociații ce confecționează peruci pentru persoanele cu probleme de sănătate?

  • Codul 9609 Alte activități de servicii.

Acesta cuprinde toate celelalte activități care nu sunt acoperite de codul 9602 și anume: studiourile de tatuaje sau piercing sunt printre cele mai des întâlnite pe piață, operatorii economici optând pentru înființarea de astfel de activități destinate clienților.


4. Reclamații: exemple de reclamații și cum pot fi acestea soluționate


În urmă cu ceva timp în județul Constanța, la Comisariatul Județean pentru protecția consumatorilor, s-a înregistrat o reclamaţie pe motivul că o clientă a unui salon de înfrumusețare a declarat faptul că este nemulţumită de felul în care a fost tunsă. Conflictul a fost soluționat pe cale amiabilă, clienta prezentându-se ulterior la operatorul economic pentru remediere.

Pentru a evita potențiale neînțelegerile cu clienții sau a avea habar despre cum o plângere sau o reclamație arată, este recomandată vizualizarea a mai multor exemple de plângeri ori reclamații ale unor consumatori nemulțumiți.

Atunci când vine vorba de soluționarea reclamațiilor, sunt două variante:

  1. Rezolvarea conflictului pe cale amiabilă
  2. Rezolvarea conflictului pe cale juridică

În cazul primă variantă ar fi rezolvarea conflictului pe cale amiabilă, putându-se recurge la nevoie la un mediator, atunci când părțile doresc să ajungă la o înțelegere, însă nu pot face față complexității situației.

Prin această opțiune se economisesc resurse financiare și timp - derularea unui întreg proces în instanță fiind o procedură destul de complexă și de multe ori costisitoare.

În cazul în care prestatorul de servicii nu-și îndeplinește obligațiile asumate către beneficiar, acesta din urmă poate solicita reducerea proporțională a prețului pretins, ori daune-interese, atunci când reducerea nu este posibilă.

În ceea ce privește rezolvarea conflictului pe cale judiciară, aceasta se realizează atunci când rezolvarea pe cale amiabilă devine imposibilă pentru părți.

angry face


Limita dintre o reclamație legală și o reacție nemulțumitoare

Deoarece la începutul articolului ne-am referit la un contract de antrepriză, accentul într-un astfel de contract cade pe cuvântul risc.

Riscul se poate manifesta în diferite moduri, de la imposibilitatea efectuării serviciului, mai mult, într-un astfel de domeniu, de îngrijire și igienă personală, la faptul că lucrarea ori serviciul nu este pe placul consumatorului.

Desigur, aici rolul principal este dat de strictețea respectării cerințelor legale și de normele juridice aplicabile.

Începând cu protecția muncii, aspect vizat de legea 90/1996, utilizarea produselor cosmetice și sanitare adecvate conform Regulamentului privind produsele cosmetice 1223/2009 și continuând cu funcționalitatea și igiena utilajelor folosite, protecția mediului și multe altele de care trebuie ținut cont.

Când vine vorba de produsele cosmetice utilizate se ține cont din ce în ce mai mult de politică cruelty free și de încetare a testării acestora pe animale, măsuri impuse de standardele europene, dar și de cele  internaționale. Asta pe lângă buna practică de fabricație, imaginea reală și onestă, marketingul, cerințele de echitate sau dovezi ale efectului acestora.

Pe scurt, atunci când dreptul beneficiarului care primește serviciul este lezat, iar nemulțumirea se regăsește într-una dintre prevederile impuse de lege, reclamația este cât se poate de întemeiată. Pe de altă parte, o simplă nemulțumire a clientului nu îl poate pune în pericol pe prestator, acesta fiind  protejat la rândul lui de lege.



Pentru că este ceva nou, inedit și fresh, această ramură a dreptului surprinde relații dintre oameni de toate vârstele și condițiile sociale.

Activarea într-o afacere de tipul îngrijire personală se numără printre recomandările de top când vine vorba de idei de afaceri și tot mai mulți tineri ajung să activeze în această industrie.

Unii dintre ei începând cu activitate și promovare în social media (acei influenceri de produse beauty) cu recomandări de produse și terminând în oferi servicii de make-up, hairstyling, nails art - acestea aducând la pachet un profit confortabil și avantajul de a îmbina pasiunea cu profesia.

„Hairstylingul e uneori mai mult decât o meserie, e un stil de viață. Sunt zile obositoare, alteori lucrurile au un curs lin. E o provocare uneori să intrii în contact cu atâția clienți, fiecare cu altă poveste și încărcătură emoțională, dar, să le aduci zâmbetul reușind să le pui în evidență trăsăturile și să le îmbraci personalitatea în culori e un sentiment unic ce mă face să iubesc ceea ce fac.” - Bianca Tița, hair stylist, București


„Întotdeauna la începerea unei afaceri în care lucrezi cu persoanele direct poți întâmpina dificultăți. Zic asta pentru că trebuie să ai totul pus în ordine, de la sterilizat pană la produse de calitate, etc. Aceasta este o pasiune pe care am prins-o pe parcurs și m-a atras. Un plus este că, dacă ai propria afacere, nu ești obligat să mai lucrezi și cu alte persoane, iar un minus este că nu mereu ajungi la rezultatul dorit în această afacere.” - Ștefania Pavel, nail artist, București


Dacă ai ajuns la finalul acestui material și simți că au fost multe articole de lege și noțiuni legale pe care nu le stăpânești sau prea multe acte juridice cu denumiri atât de lungi încât simți că te sufoci când le pronunți numele, amintește-ți că este sănătos să ceri ajutor.

Pentru o consultație juridică personalizată care te poate feri de plăți nejustificate ori pentru a întocmi actele necesare în cazul tău sau pentru a salva timpul pierdut în a-ți găsi un avocat specializat, consultă lista experților de pe platforma Avoteca, profesioniști din noua generație de juriști, sunt alături de tine.

share this page on :
Avoteca. We are an enthusiast team that works towards the advancement of legal services by supporting independent lawyers. We strive to change the way people access, communicate and search for legal professionals, redefining the lawyer-client relationships efficiently. Through the Avoteca Platform, lawyers can grow their client portfolio, while those seeking for legal services have unlimited access to professionals specialised on their issue. Do you need a lawyer? Are you a lawyer and you want to increase your clientele? Come on the Avoteca Platform to find out more: https://avoteca.com