image update

Call for Papers / Invitaţie pentru publicare: Revista Dreptul Noilor Tehnologii Nr. 2/2021


Pentru că ne plac lucrurile bine făcute și inovatoare, Avoteca s-a alăturat inițiativei propuse de Revista Dreptul Noilor Tehnologii prin care lansează o Invitație la publicare de articole în viitorul număr al revistei.

Reputația profesională se formează și menține, printre altele, și prin prezentarea cunoștințelor juridice pe care le deținem către publicul nostru prin diverse articole și publicații, de aceea te invităm cu entuziasm să trimiți lucrările tale către redacție cât mai curând.

Lăsăm, așadar, mai jos comunicatul de presă lansat de către Revista Dreptul Noilor Tehnologii.


Redacția Revistei Dreptul Noilor Tehnologii (ISSN No. 2734-7389) vă invită cu entuziasm să publicați, în cel de-al doilea număr al său, articole care explorează legătura dintre drept și tehnologie. Cele mai bune articole vor primi diplome și premii la gala organizată în luna decembrie 2021.


Despre Revista Dreptul Noilor Tehnologii


Revista Dreptul Noilor Tehnologii este prima publicație din România care își propune să încurajeze discursul juridic și cercetarea în domeniul dreptului noilor tehnologii și să contribuie totodată la îmbunătățirea mediului legislativ și de reglementare în acest domeniu, explorând legătura dintre drept și tehnologie.

Revista este supusă unui proces de peer-review, are o apariție bianuală și își propune să publice cele mai interesante perspective juridice vizând interacțiunea dreptului cu tehnologia: fake-news, cenzură, supravegheri electronice, e-Commerce capcanele supra-reglementării internetului, New Media, Privacy / Protecția Datelor cu Caracter Personal, CyberSecurity, Blockchain, Crypto-Law, Inteligența Artificială, IP & Tech Law, criminalitate informatică etc.


Condiții de eligibilitate

  1. Articolele trebuie să fie originale, științifice și să respecte regulile de citare. Un îndrumar orientativ cu reguli de citare se regăsește aici.  Prin derogare de la regulile din îndrumarul anterior, autorii se citează cu numele și prenumele complet, fără utilizarea de abrevieri. Totodată, revista acceptă și stiluri internaționale de citare (i.e. Oscola).

  2. Articolele trebuie să fie din sfera dreptului noilor tehnologii, ca de exemplu drepturi digitale, principii digitale, media law, IT law, fake-news, inteligență artificială, cenzură (libertatea de exprimare în mediul online), supravegheri electronice, capcanele supra-reglementării internetului, comerț electronic, jurisdicția internetului, legislația aplicabilă internetului, protecția datelor personale, blockchain, criminalitate informatică, securitate informatică, libera circulație a datelor, dreptul concurenței în mediul digital, proprietatea intelectuală și noile tehnologii etc.

  3. Sunt acceptate articole în limba română, engleză, franceză, italiană.

  4. Articolele trebuie să cuprindă cel puțin 3000 de cuvinte.

  5. Articolul va fi însoțit de un rezumat (abstract) de minimum 150 de cuvinte și de cel puțin cinci cuvinte-cheie.

  6. Pentru orice întrebări în legătură cu punctele 1-7 (inclusiv ajutor în alegerea temei, ajutor în alegerea materialelor de documentare), este recomandat ca autorii să se adreseze cu un e-mail pe adresa redacției redactie.rdnt@gmail.com, urmând să primească răspunsurile solicitate în cel mai scurt timp.

  7. Materialele vor fi trimise la adresa de e-mail redactie.rdnt@gmail.com până cel mai tâziu 31 iulie 2021, ora 23.59.


Întrebări frecvente:

  1. Am o idee de articol, dar nu sunt sigur / ă dacă este potrivită. Ce aș putea face?

Dacă ai o idee de articol și ești hotărât / ă să publici, atunci scrie-ne la redactie.rdnt@gmail.com, iar redactorii și editorii revistei îți vor oferi tot suportul necesar pentru alegerea temei și a materialelor de documentare.

  1. Am un articol, însă nu sunt sigur că îndeplinește toate criteriile. Ce aș putea face?

Dacă ai un draft de articol, ne poți trimite un e-mail la adresa redactie.rdnt@gmail.com, iar redactorii noștri îți vor oferi cele mai bune sugestii de îmbunătățire.

  1. De ce să aleg Revista Dreptul Noilor Tehnologii?

Inovație. Evoluție. Viitor. Revista Dreptul Noilor Tehnologii este singura publicație din România în domeniul dreptului noilor tehnologii și vă invită la un brainstorming vizând probleme importante care interconectează dreptul și tehnologia.

Comitetul științific al revistei (în curs de formare) va reuni cercetători și practicieni de top în domeniul dreptului noilor tehnologii. Autorii au oportunitatea de a publica într-o revistă și beneficiază de suportul redacției, de la idee până la concepția articolului, primind recomandări, materiale, sugestii și orice suport necesar. Autorii pasionați pot deveni, de asemenea, parte din echipa redacțională sau din comitetul științific. La finalul anului, cele mai bune articole vor primii premii și diplome.

  1. Vreau să scriu public în Revista Dreptul Noilor Tehnologii. Care e următorul pas?

Dacă ai o idee de articol, scrie-ne la adresa redactie.rdnt@gmail.com. Îți vom spune dacă tema este potrivită și îți vom oferi indicațiile necesare pentru redactare. Dacă ai un material deja scris, îl poți trimite până pe 31 iulie 2021 pentru a fi editat și publicat în numărul 2 al Revistei.

Disclaimer! Autorii sunt singurii care garantează că articolele transmise conţin informaţii originale care nu au mai fost publicate şi că nu sunt trimise, în acelaşi timp, spre publicare într-o altă revistă / publicație. În ipoteza în care articolul trimis spre publicare a mai fost anterior publicat sub o altă formă, autorii au obligaţia de a menţiona acest aspect.


Avoteca vă invită cu drag să participați la acest demers care urmărește să aducă în lumină aspecte de inovație juridică referitoare la aplicabilitatea și efectele noilor tehnologii în viața noastră.

share this page on :
Avoteca. We are an enthusiast team that works towards the advancement of legal services by supporting independent lawyers. We strive to change the way people access, communicate and search for legal professionals, redefining the lawyer-client relationships efficiently. Through the Avoteca Platform, lawyers can grow their client portfolio, while those seeking for legal services have unlimited access to professionals specialised on their issue. Do you need a lawyer? Are you a lawyer and you want to increase your clientele? Come on the Avoteca Platform to find out more: https://avoteca.com