image update

27 iunie - Ziua Internațională a IMM-urilor și impactul COVID-19


În fiecare an începând cu 2017, pe data de 27 iune microîntreprinderile, precum și întreprinderile mici și mijilocii (MSME Day) au o zi specială, dedicată lor. Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de azi un moment de celebrare a tuturor eforturilor depuse de aceste entități care aduc beneficii nemărginite atât comunităților locale, cât și celor globale.

Pentru anul 2020, ONU a pregătit celebrarea zilei microîntreprinderilor, a întreprinderilor mici și mijlocii prin evaluarea impactul crizei globale COVID-19 asupra IMM-urilor și apelarea la acțiuni imediate și pe termen lung care să le ajute să se redreseze.

Întreprinderile mici, inclusiv cele conduse de femei și tineri antreprenori, sunt cel mai puternic afectate de scăderea economică cauzată de pandemie. Măsurile fără precedent adoptate pentru a preveni răspândirea coronavirusului au dus la întreruperi ale lanțului de aprovizionare și la o scădere masivă a cererii în majoritatea sectoarelor.

Pentru a continua să joace rolul lor crucial în crearea de locuri de muncă decente și în îmbunătățirea mijloacelor de trai, întreprinderile mici depind azi mai mult ca niciodată de un mediu de afaceri care să permită, inclusiv sprijin pentru accesul la finanțare, informații și piețe.

Cu ocazia zilei micoîntreprinderior și a IMM-urilor, ONU a organizat o serie de evenimente online speciale, care te vor conduce într-o călătorie virtuală pe diferite continente în 90 de minute. Vor fi ilustrate mărturii de la peste 40 de stakeholders, care vor împărtăși răspunsuri imediate la criză, vor discuta soluții pentru atenuarea efectelor pe termen lung și vor dezbate pregătirile pentru un nou normal. În plus, poți afla mai multe detalii din acest infografic despre potențialul IMM-urilor atunci când vine vorba de asigurarea unui viitor al forței de muncă mai bun pentru toți.

În același timp, pe data de 11 iunie 2020, în România a avut loc cea de-a 27-a ediţie a evenimentului “Ziua Întreprinzătorilor” organizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, live pe pagina de Facebook.

În cadrul deschiderii evenimentului, Florin Jianu, președinte CNIPMMR, a menționat câteva dintre măsurile legislative discutate la nivel guvernamental și la nivelul administrației prezidențiale pentru a veni în sprijinul IMM-urilor, precum:

„educația extrem de necesară, transformarea digitală a IMM-urilor, reconversia profesională a multor oameni în această perioadă, crearea și susținerea de noi start up-uri, având în vedere că în România a existat o scădere dramatică a start up-urilor”.

Acesta a punctat și rolul important pe care îl are România în investițiile în parteneriatele publice-private, precum și nevoia de colaborare între aceste două medii, public și privat.

Dacă ești interesat să faci parte dintr-un parteneriat public-privat, și te afli în căutare de servicii juridice profesioniste, îți recomandăm să cauți, pe platforma Avoteca, un avocat specializat în achiziții publice.

De ce să celebrăm aceste zilele internaționale?

Zilele internaționale sunt ocazii prielnice pentru a educa publicul în varii probleme ce pot reprezenta motive de îngrijorare, pentru a mobiliza voința și resursele politice pentru a aborda problemele globale și pentru a sărbători și a consolida realizările umanității. Existența zilelor internaționale precedă înființarea Națiunilor Unite, dar ONU le-a adoptat ca un instrument puternic de advocacy.

Noi la Avoteca, ca parte din misiunea noastră, ne-am propus să aducem în atenția ta acele zile internaționale care se reflectă în activitățile clienților și utilizatorilor platformei - tocmai pentru a crește nivelul de conștientizare cu privire la probleme globale care au impact și asupra noastră.

Monica Sibișteanu
Marketer & Community Manager

share this page on :
Avoteca. We are an enthusiast team that works towards the advancement of legal services by supporting independent lawyers. We strive to change the way people access, communicate and search for legal professionals, redefining the lawyer-client relationships efficiently. Through the Avoteca Platform, lawyers can grow their client portfolio, while those seeking for legal services have unlimited access to professionals specialised on their issue. Do you need a lawyer? Are you a lawyer and you want to increase your clientele? Come on the Avoteca Platform to find out more: https://avoteca.com