image update

Ne-am alăturat inițiativei Make 4 Romania pentru a veni în ajutorul celor expuși în prima linie în criza COVID-19


În această perioadă, cea mai frumoasă invitație pe care am primit-o a fost aceea de a fi alături de makerii de la Nod Makerspace în cauza lor spre fapte bune. Și fără a zăbovi prea mult, am spus da. Recunoaștem că suntem foarte entuziasmați de acest parteneriat!

Suntem mereu bucuroși să ne alăturăm proiectelor pentru care contează puterea comunității și care insuflă celorlalți dorință de implicare și schimbare.

Atunci când ne alegem partenerii și proiectele pe care le susțintem, valorile echipei sunt primele pe care le urmărim, iar cu cei de la Nod Makerspace am simțit că ne asemănăm din multe puncte de vedere, cele mai importante fiind dorința de implicare, de schimbare și de susținerea colaborării comunităților din domenii diferite, fie că vorbim de creatori sau de avocați. Pentru aceia care nu sunt familiarizați cu ecosistemul celor de Nod, le spunem că spațiile de lucru, fie comune sau privare, ori de comunitate sau de mentorat, oferă tot ce ai nevoie pentru dezvoltarea armonioasă a startup-ului tău, companiei sau a proiectului tău.

Inovatori și vizionari, au încercat mereu să facă lucrurile altfel și să aducă zâmbet pe buzele oamenilor care le erau alături. Iar atunci când oameni puși pe treabă împărtășesc valori comune și benefice societății, nu poate decât să iasă ceva frumos...și benefic pentru societate.

„Susținem cu mare drag orice inițiativă care nu doar încurajează puterea comunității, ci oferă forța și inspirația de care avem nevoie în aceste momente de cumpănă. Cei de la Nod Makerspace ne sunt prieteni de ceva timp, fiind primii la care am poposit când ne-am întors în România, puși pe treabă. Iar când prietenii te invită la fapte bune împreună, nu poți decât să te alături.” - Ana-Maria Drăgănuță Briard, avocat și fondator Avoteca.

Ideea a prins contur când echipa Nod Makerspace și câțiva prieteni din comunitate și-au unit forțele și au creat Make for Romania, primul nod de colaborare și de sprijin între creatori, cauze, producători, distribuitori, companii și toți cei care vor să se implice.

Au început cu proiectul Viziere.ro, al cărui obiectiv inițial era să producă și să doneze 10.000 de viziere gratuit către cadrele medicale din prima linie în lupta cu COVID-19. Pentru că cererile tot veneau, iar nevoia era extrem de mare - creatori, ateliere, centre CNC, fundații și ONG-uri din toată țara s-au alăturat inițiativei și au pus la bătaie resursele, timpul și know-how-ul lor ca să ajute. Până acum au fost distribuite 200.000 de viziere către cadre medicale și continuă.

„După proiectul Viziere.ro și tot efortul centrelor regionale de a se implica, ne-am dat seama cât de mult e nevoie ca cei care fac ceva în ateliere cu mâinile și sculele lor să fie conectați, iar vocea lor să fie auzită. Așa că am lansat un nou proiect, cu planuri mari de viitor, în care să ne strângem cu toții, makerii din Romania, alături de furnizori și colaboratori, să știm ce fac unii și alții, să ne găsim și să colaborăm mai ușor. În primă fază ne vom concentra pe proiecte care luptă cu Covid-ul, urmând să lansăm în viitorul apropiat un accelerator și un marketplace online pentru makeri.” - Florin Cobuz, fondatorul platformei Make For Romania.

Ce este, așadar, platforma Make 4 Romania?

În același mod în care platforma Avoteca oferă un spațiu online sigur de prezentare și comunicare pentru comunitatea de avocați care își doresc mai mult de la activitatea lor profesională, platforma Make 4 Romania conectează oamenii care vor să facă cu cei care vor să-i sprijine, susținând comunitatea de makeri din România printr-un spațiu online care vrea să inspire, să ofere resursele necesare și să obțină cele mai bune potriviri în sectorul creativ din România, astfel încât proiectele să prindă contur.

Primul obiectiv al inițiativei Make 4 Romania este de a veni în ajutorul spitalelor și a personalului din prima linie în lupta cu COVID-19. Apelul acestora primește răspuns de la o comunitate de makeri puși pe fapte.

MakeforRomania | Platforma celor care fac îți pune la dispoziție mai multe metode prin care poți să ajuți, să-ți aduci contribuția, să te alături unui proiect ori chiar, de ce nu, să creezi tu ceva de la zero. Haide, nu mai sta pe gânduri, și vino alături de noi!

Cine sunt oamenii care împărtășesc aceleași valori comune prin susținerea platformei Make 4 Romania?

Parteneri: Nod makerspace, Code4Romania, Babele, MSL The Practice, MATER, Stiloul Creativ, JuneCom, The Institute, Romanian Design Week, WorkWork, fonduri-structurale.ro, THE PLOT & Avoteca.

Brand ambassador: Monica Jitariuc

Brand identity: Cosmin Eduard Nitescu

————————

Make for Romania este un proiect construit cu dragoste de Asociația Nod makerspace & friends.


Ana-Maria Drăgănuță Briard

Lawyer & Co-founder of Avoteca | Podcaster at Legal Tale Podcast

14 Mai 2020

share this page on :
Avoteca. We are an enthusiast team that works towards the advancement of legal services by supporting independent lawyers. We strive to change the way people access, communicate and search for legal professionals, redefining the lawyer-client relationships efficiently. Through the Avoteca Platform, lawyers can grow their client portfolio, while those seeking for legal services have unlimited access to professionals specialised on their issue. Do you need a lawyer? Are you a lawyer and you want to increase your clientele? Come on the Avoteca Platform to find out more: https://avoteca.com